Pavlova från Nya Zeeland

Pavlova från Nya Zeeland
Foto: tV4

Pavlova är en marängtårta som är krispig utanpå och härligt seg inuti.

Dryckestips
Granello 2008, Italien, art.nr 74294, 500 ml 189 kr. Ingår iSystembolagets beställningssortiment.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmedkomponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god förreceptet.

Vad gör jag med alla äggulor som blir över? Här är ett partips:

Pytt med äggulor
6 oktober 2010
Visa mer
8

Du behöver

  • 4 st äggvitor (stora ägg)
  • 0,5 krm salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl frukt och bär (tex kiwi, hallon, jordgubbar)

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 225 grader.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum.
  3. Tillsätt sockret i små portioner under vispning tills smeten är hård och glansig, ca 10 minuter med elvisp.
  4. Sänk hastigheten och vispa i maizena, vaniljsocker och vinäger.
  5. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, använd en tallrik ca 20 cm diameter som mall.
  6. Häll smeten på pappret och bred ut den i cirkeln utan att hantera den för mycket.
  7. Gör en fördjupning i mitten av smeten.
  8. Sätt in i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader.
  9. Grädda i 1 1/2 timme!
  10. Vrid av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
  11. Vid servering
    Fyll marängen strax innan serveringen med lättvispad grädde och frukter.
  12. Skär upp i portioner alternativt servera hela tårtan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept