Persiljefyllda kalvrulader serverade med ciderkokta morötter, inlagd gurka, gräddsås och kokt potatis

Persiljefyllda kalvrulader serverade med ciderkokta morötter, inlagd gurka, gräddsås och kokt potatis
Foto: TV4

Du behöver

  • 600 g tunt skivat kalvinnanlår
  • 2 st rullar persiljesmör á 65 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • tandpetare
  • smör och olja till stekning ca 2 msk
  • 2 dl kalvbuljong (tillagas enligt recept på tärning eller flaska)
  • 2 dl vispgrädde

Inlagd gurka/lag

  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 kruka persilja, hackas
  • 1 st stor slanggurka

Ciderkokta morötter

  • 500 g små morötter
  • 0,5 l cider
  • 1 kg skalad potatis

Gör så här

  1. Kalvrulader: Redning till såsen: 1½ msk vetemjöl +1½ msk flytande margarin
  2. Lägg ut köttskivorna, salta och peppra och fördela persiljesmöret på skivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetaren så att de håller ihop.
  3. Bryn stekfettet och lägg i några rulader i taget och låt dem få en fin brynt yta runt om. Flytta över ruladerna till en gryta varefter de brynts. Vispa ur stekpannan med buljong när allt är brynt. Häll grädde, buljong och steksky i grytan och låt köttet småkoka i ca 45 minuter. Häll över vätskan i en kastrull för att göra gräddsåsen. Blanda ihop flytande margarin med vetemjölet så att det är fritt från klumpar. Koka upp vätskan och vispa ner redningen. Låt det koka 5 minuter på svag värme. Smaka av och häll sedan såsen över ruladerna. Kyl det och låt det stå kallt till det blir dags att värma och servera.
  4. Inlagd gurka: Blanda ingredienserna till lagen så att sockret smälter. Tvätta och hyvla gurkan med mandolin eller osthyvel. Lägg gurkan och den hackade persiljan i lagen och ställ kallt.
  5. Ciderkokta morätter: Skala och om det behövs skär morötterna i bitar Koka dem ca 15 minuter i cider.
  6. Kokta potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept