Mörk chokladmousse med hallon

Mörk chokladmousse med hallon
Foto: TV4

Mörk chokladmousse med hallon

Av: Birgitta Nordquist

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

En ljuvlig efterrätt.

Dryck: Hallonvin från Blaxta Vingård i Södermanland, Sverige

Ingredienser

portioner
  • 70 g mörk choklad, hackad
  • 0,75 msk starkt hett kaffe
  • 2 äggvitor
  • några korn salt
  • 1,5 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa vitorna med saltet till fast skum. Sätt till sockret och fortsätt att vispa till smeten ser blank ut.
  2. Blanda ner det heta kaffet under omrörning i den smälta chokladen. Låt det svalna ett par minuter.
  3. Blanda ner 1/3 av äggvitan i chokladen, rör om så det blandas rör sedan ner resten av äggvitan i chokladen.
  4. Fördela smeten i glas eller små koppar och ställ kallt i 2 timmar. Kan göras dagen innan servering.
  5. Dekorera med hallon och ev. en liten klick vispad grädde.