Celinas ostsufflé och rökt anka

Celinas ostsufflé och rökt anka
Foto: TV4

Ostsufflé, rökt anka med passionsfruktssås. Serveras med ångkokta haricot verts och körsbärstomater.

Vintips från Birgitta
Santa Carolina Baricca art nr 6242, 89 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


14 september 2011
Visa mer
4

Du behöver

Celinas ostsuffle

  • 4 st ägg
  • 2 st tekoppar mjölk
  • 0,6 st tekoppar rapsolja
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 100 g parmesanost, riven
  • 2 msk bakpulver

Passionsfruktsås

  • 10 st passionsfrukter
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • Svartpeppar, efter smak

Anka

  • Rökt anka
  • Haricots verts
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Ostsufflé
    Värm ugnen till 170 grader.
  2. Blanda ingredienserna och häll i en rund form.
  3. Ställ formen i ugnen och grädda i cirka 50 minuter.
  4. Sänk till lägsta värmen de sista tio minuterna.
  5. Passionsfruktsås
    Passionsfrukterna gröps ur.
  6. Lägg det sedan tillsammans med resten av ingredienserna i en mixer och kör tills den blir slät.
  7. Ankan
    Skiva den rökta ankan finns att köpa i saluhallar, lägg på tallriken med ångkokta haricots verts och körsbärstomater.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept