Biffstek Wasahof

Biffstek Wasahof
Foto: TV4

En klassiker som fanns på matsedeln på restaurang Wasahof i Stockholm i många år. En god och lättlagad rätt. Servera med rödvinssky, kokta grönsaker och gärna en potatisgratäng.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 utskurna biffar à 160 g
  • 2 msk smör till stekningen
  • Fyllning:
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk kapris
  • 1 äggula

Sky:

  • 1 msk smör
  • en skvätt rött vin

Till servering:

  • potatisgratäng
  • kokta grönsaker

Gör så här

  1. Lägg biffarna i plastpåse eller mellan plastfolie och banka ut dem till ca 2-3 mm tjocklek.
  2. Rör samman alla ingredienser till fyllningen i en skål. Fördela fyllningen jämnt på biffarna och vik ihop dem på mitten.
  3. Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna på hög värme någon minut på varje sida. Vispa ur pannan med lite smör och en skvätt rödvin och häll över köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept