Biffstek med lök

Biffstek med lök
Foto: TV4

Biffstek med lök är en ursvensk rätt. Helst ska den stekas i gjutjärnspanna och serveras med stekt och sedan buljongkokt rödlök. Välj en väl marmorerad biff till den här rätten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g utskuren biff
  • 6 rödlökar, skurna i tjocka ringar
  • 3 msk smör
  • salt och vitpeppar
  • 2 dl köttbuljong (tärning)
  • persilja
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Sätt på potatisen. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Stek löken i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt. Häll på buljongen och koka ihop ett par minuter. Ställ åt sidan.
  2. Skär ut 4 biffar av köttet. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare. Krydda båda sidor med salt och peppar. Bryn biffarna i smör i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Lägg upp biffarna på ett uppläggningsfat eller varma tallrikar. Koka upp löken och slå den het över biffarna. Strö hackad persilja över och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept