Biffstek med buljongkokt lök

Biffstek med buljongkokt lök
Foto: TV4

Biffstek med lök är en ursvensk rätt. Det finns lika många recept och tips för att laga rätten som det finns matlagare. Helst ska löken stekas och sedan kokas i buljong, löken blir både väldigt god och mera lättsmält för magen med den tillagningen. Välj en väl marmorerad biff till den här rätten. Kokt potatis är gott till.

7 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor utskuren biff á 170 g
  • 4 rödlökar
  • 3 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk hackad persilja

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Sätt på potatisen. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Låt 1 msk smör bli ljusbrunt i en stekpanna och stek löken på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt. Häll på buljongen och koka ihop ett par minuter. Ställ åt sidan.
  2. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare, krydda båda sidor med salt och peppar. Låt 2 msk smör bli riktigt brunt i het stekpanna och bryn biffarna ca 3-4 minuter på varje sida.
  3. Lägg upp biffarna på ett uppläggningsfat eller varma tallrikar. Koka upp löken och slå den het över biffarna, strö hackad persilja över och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept