Små läckra och kryddstarka spett med kött, fågel eller skaldjur är mycket vanliga i Singapore. De serveras med satésås och äts som tilltugg till kokt ris.
Skala och hacka löken fint, skala vitlöken och hacka jordnötterna. Mixa citronskal, lök, vitlök, soja, 2 msk olja, spiskummin, gurkmeja och salt till en puré. Rör ner jordnötterna. Torka av köttet och skär det i kuber och låt marinera 1-2 timmar. Rör om några gånger.
Sås
Blanda tamarinden med kokande vatten i en skål, låt stå i 15 minuter. Lägg citronskal, lök, vitlök, jordnötter och 2 msk jordnötsolja i mixern och kör till en mjuk pasta. Stek pastan i 2 minuter i 2 msk jordnötsolja. Tillsätt tamarindvätska, kajennpeppar, socker och salt, rör om och låt såsen sjuda i ytterligare 10 minuter under ständig omrörning.
Trä upp köttet på pinnarna och grilla dem 3-5 minuter runt om.