Biffsallad med koriander

Biffsallad med koriander
Foto: TV4

I originalreceptet till den här thailändska salladen ska det vara oxfilé. Det går faktiskt lika bra med lövbiff, som är mycket billigare. Vill du att det ska gå väldigt snabbt att laga mat kan du använda färdigköpt grillad rostbiff. Salladen har mycket smak av chili och koriander.

24 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 röd piri piri
  • 4 msk thailändsk fisksås
  • 4 msk pressad limesaft
  • 1 msk socker
  • 1 gul lök
  • 30 g salladslök
  • 1 knippa färsk koriander
  • 2 msk majsolja

Gör så här

  1. Skala vitlöken och skär den i mindre bitar. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Krossa vitlök och chili till en pasta i en mortel eller kör det i mixer, lägg pastan i en skål och blanda i fisksås, limesaft och socker.
  2. Skala och skär löken i skivor, skölj koriandern, torka och hacka den grovt och skär salladslöken i strimlor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet hastigt ca 2 minuter på varje sida. Låt köttet kallna och skär det i tunna strimlor.
  3. Blanda samman kryddpasta, lök, koriander, salladslök och kött. Lägg upp på serveringsfat. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept