Biffsallad med glasnudlar och krispiga grönsaker

30 m
4
Biffsallad med glasnudlar och krispiga grönsaker
Foto: TV4
Från Mitt kök

Asiatisk nudelsallad med stekt ryggbiff, grönsaker och färska örter. Toppas med en syrlig ingefärsdressing med vitlök och chili.

12 juni 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Sallad

  • 500 g välmarmorerad ryggbiff, i skivor
  • 250 g glasnudlar
  • 1 gurka
  • 1 morot
  • 10 cm rättika
  • 1 näve sockerärtor
  • 70 g babyspenat
  • 100 g jordnötter
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • smör och neutral olja, att steka i

Dressing

  • 2 lime
  • 3 msk fisksås
  • 2,5 msk palmsocker eller farinsocker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

  1. Riv skalet på lime med zestjärn och pressa saften. Riv vitlök och ingefära samt finhacka chilin. Blanda ihop med fisksås och socker. Smaka av med ev mer fisksås, limesaft eller socker. Ställ åt sidan.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl och lägg i en stor salladskål.
  3. Skala gurkan och klyv på mitten. Skrapa ur kärnorna och dela en gång till på längden. Skär gurkan sen i tärningar. Skär morot och rättika i tändsticksstavar, strimla sockerärtor samt skiva salladslök. Grovhacka korianderstjälkar men spara bladen. Lägg alla grönsaker förutom korianderbladen i salladskålen med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad och jordnötter.
  4. Salta och peppra ryggbiffen. Stek i en het panna i smör och olja till den stekgrad du gillar, 54 grader innertemperatur om du som jag gillar medium rare. Låt köttet vila i några minuter innan du skär i det. Skiva sedan upp och toppa glasnudelsalladen innan servering. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept