I samarbete med Scan

Biffig macka med pepprig äppelcrème

Biffig macka med pepprig äppelcrème

Mättande och god ciabatta fylld med ryggbiff och äppelcrème med pepparrot och senap. Perfekt utflyktsmat eller lyxlunch!


Tips! Slå in mackan i folie så att inte fyllningen ramlar ur.

8 september 2016
20 m
4

Du behöver

  • ca 300 g Scan ryggbiff
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2 hela saltgurkor
  • 4 ciabatta, eller annat portionsbröd
  • 100 g ärtskott eller solrosskott

Gör så här

  1. Grilla köttet 5-10 cm över glöd, 2-3 minuter på varje sida. Eller stek i stekpanna.
  2. Skala och grovriv äpplet. Blanda äpple, pepparrot, senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva saltgurkan och biffen på längden. Dela brödet. Lägg hälften av äpple- och pepparrotscrèmen på de undre brödhalvorna. Fördela gurkskivorna ovanpå och toppa med ärtskott. Lägg på köttet, resten av crèmen och brödlocket.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept