Skala och skiva löken, borsta och ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skär köttet i strimlor, 1 cm breda och ca 2 1/2 cm långa, krydda med svartpeppar. Hetta upp oljan i en stekpanna på ganska hög värme, lägg i köttet och bryn det hastigt tills det har fått färg på alla sidor.
Lägg i löken och champinjonerna och låt fräsa tills de börjar bli mjuka, ca 3 minuter. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré, senap och buljong. Koka upp och låt koka i någon minut. Tillsätt slutligen crème fraiche och salt. Låt allt bli varmt och servera genast.
Pilaffris: Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med smöret i en gryta under omrörning. Tillsätt buljongen, koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock i ca 20 minuter. Spä eventuellt med lite mer vatten mot slutet. Krydda med salt och servera riset till biffgrytan med crème fraiche i separat skål.