Biffgryta med höstprimörer

Biffgryta med höstprimörer
Foto: TV4

En snabblagad gryta förutsätter ingredienser som blir klara snabbt. Därför används utskuren biff istället för kokkött. Den här grytan lagas lämpligen när grönsakerna är som bäst på sensommaren eller i början av hösten. Då finns också färskpotatis och sockerärter att tillgå.

15 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g utskuren biff
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 5 dl köttbuljong
  • 8 schalottenlökar
  • 4 små tomater
  • 8 små färskpotatisar
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 100 g sockerärter

Gör så här

  1. Skär biffen i stora kuber. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det hastigt i smör på hög värme. Ställ åt sidan.
  2. Skala schalottenlökarna. Skålla och skala tomaterna. Skrapa färskpotatisen ordentligt ren. Skär auberginen och zucchinin i grova bitar. Ansa paprikorna och skär i grova bitar. Snoppa sockerärterna.
  3. Koka upp köttbuljongen och klicka i senapen. Lägg i lök och potatis och koka i 10 minuter. Lägg därefter i aubergine, zucchini, paprika och tomater. Låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg i kött och sockerärter och låt alltsammans bli ordentligt hett före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept