Biffgryta med höstprimörer

Biffgryta med höstprimörer
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biffgryta med höstprimörer

14 ingredienser

En snabblagad gryta förutsätter ingredienser som blir klara snabbt. Därför används utskuren biff istället för kokkött. Den här grytan lagas lämpligen när grönsakerna är som bäst på sensommaren eller i början av hösten. Då finns också färskpotatis och sockerärter att tillgå.

Ingredienser

portioner
  • 500 g ryggbiff
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i
  • 2 msk dijonsenap
  • 5 dl köttbuljong
  • 8 schalottenlökar
  • 4 körsbärstomater
  • 8 färskpotatisar (små)
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 100 g sockerärtor

Gör så här

  1. Skär biffen i stora kuber. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det hastigt i smör på hög värme. Ställ åt sidan.
  2. Skala schalottenlökarna. Skålla och skala tomaterna. Skrapa färskpotatisen ordentligt ren. Skär auberginen och zucchinin i grova bitar. Ansa paprikorna och skär i grova bitar. Snoppa sockerärterna.
  3. Koka upp köttbuljongen och klicka i senapen. Lägg i lök och potatis och koka i 10 minuter. Lägg därefter i aubergine, zucchini, paprika och tomater. Låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg i kött och sockerärter och låt alltsammans bli ordentligt hett före servering.