Biff Rydberg med äggula i kokott

Biff Rydberg med äggula i kokott
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biff Rydberg med äggula i kokott

5 ingredienser

Denna lyx-pytt i panna serveras med en rå äggula i en kopp vid sidan av. Det här är en utmärkt middag, men passar även som supé eller vickningsrätt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé
  • 4 gula lökar
  • 1 kg potatis
  • 20 g persilja, finhackad
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Skiva, strimla och tärna oxfilén i jämna bitar. Skala och tärna potatisen. Skölj den i vatten så all stärkelse försvinner. Skala och hacka löken fint.
  2. Stek löken på svag värme i lite matfett tills den är mjuk och guldgul. Krydda med salt. Stek potatisen för sig, eventuellt i flera omgångar, tills den är brynt och genomstekt. Håll potatis och lök varma var för sig.
  3. Värm smör i en stekpanna. När det slutat skumma, stek köttet tills det är brynt runtom men fortfarande rosa inuti. Krydda lätt med salt och peppar. Fördela kött, potatis och lök var för sig på fyra tallrikar. Strö över persiljan. Servera med en rå äggula per person.