Biff Rydberg med äggula

Biff Rydberg med äggula
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biff Rydberg med äggula

8 ingredienser

Biff Rydberg har fått sitt namn efter anrika Hotell Rydberg som låg vid Gustav Adolfs torg i Stockholm. Denna rätt ska serveras precis som den är. Önskar du sallad eller grönsaker till, servera dem bredvid.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé
  • 4 gula lökar
  • 1 kg potatis
  • smör, till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • 20 g persilja, finhackad
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Skiva, strimla och tärna oxfilén i jämna bitar. Skala och tärna potatisen och skölj den i vatten så all stärkelse försvinner. Skala och hacka löken fint.
  2. Stek löken på svag värme i lite matfett tills den är mjuk och guldgul, krydda med salt. Stek potatisen för sig, eventuellt i flera omgångar, tills den är brynt och genomstekt. Håll potatis och lök varma var för sig.
  3. Värm smör i en stekpanna. När det slutat skumma, stek köttet tills det är brynt runtom men fortfarande rosa inuti. Krydda lätt med salt och peppar. Fördela kött, potatis och lök var för sig på fyra tallrikar, strö över persiljan. Servera med en rå äggula per person.