Biff på bädd av gurka

Biff på bädd av gurka
Foto: TV4

Kryddor som vitlök, sesamolja, ingefära och curry sätter en orientalisk smak på den klassiska biffen med lök. Rejäla skivor biff skärs upp i mindre bitar före servering. Servera med kokt ris eller potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor utskuren biff á 150 g
  • 25 g smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 slanggurka

Orientalisk lök:

  • 4 gula lökar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Skala och skiva den gula löken och fräs i olja en stekpanna på svag värme tills den är mjuk. Skär gurkan i tunna skivor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Låt curry, ingefära och kajennpeppar fräsa med löken i stekpannan en stund. Spä med buljong och pressa ner vitlöken. Krydda med sesamolja och soja och låt koka några minuter.
  3. Stek köttet i smör i en annan stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med lökröran på en bädd av skivad färsk gurka.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept