Bönor: Skala och skiva löken, ansa och strimla paprikan och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp smöret till bönorna i en stekpanna och fräs lök, paprika och vitlök under omrörning på svag värme. Salta, tillsätt bönorna och håll det varmt.
Sås: Skålla, skala och hacka tomaterna fint. Smält fettet i en stekpanna. Tillsätt tomater, lök och vitlök och låt det koka ihop i 5 minuter. Rör ner den hackade chilin och de övriga kryddorna. Koka i ytterligare 15 minuter.
Skala bananerna och dela dem i 4 delar på längden. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bananerna ca 5 minuter i oljan, vänd dem efter halva tiden. Låt grillkolet brinna tills du har en jämn, grå glödbädd och grilla därefter köttet, 2 minuter på varje sida för rött kött eller 4 minuter för välstekt. Krydda med salt och peppar.