Biff med svarta bönor och bananer

Biff med svarta bönor och bananer
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biff med svarta bönor och bananer

20 ingredienser

Den här grillade kötträtten serveras på en bädd av svarta bönor som tillbehör till köttet. Kokbanan är en annan viktig ingrediens.

Ingredienser

portioner
  • 4 välhängda biffar, à 200 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 kokbananer
  • 3 msk neutral olja

Sås:

  • 20 osaltat smör
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 klyftor vitlök

Bönor:

  • 500 g färdigkokta svarta bönor
  • salt
  • 2 msk osaltat smör
  • 4 tomater
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 piri piri, hackad
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Bönor: Skala och skiva löken, ansa och strimla paprikan och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp smöret till bönorna i en stekpanna och fräs lök, paprika och vitlök under omrörning på svag värme. Salta, tillsätt bönorna och håll det varmt.
  2. Sås: Skålla, skala och hacka tomaterna fint. Smält fettet i en stekpanna. Tillsätt tomater, lök och vitlök och låt det koka ihop i 5 minuter. Rör ner den hackade chilin och de övriga kryddorna. Koka i ytterligare 15 minuter.
  3. Skala bananerna och dela dem i 4 delar på längden. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bananerna ca 5 minuter i oljan, vänd dem efter halva tiden. Låt grillkolet brinna tills du har en jämn, grå glödbädd och grilla därefter köttet, 2 minuter på varje sida för rött kött eller 4 minuter för välstekt. Krydda med salt och peppar.