Biff med svarta bönor och bananer

Biff med svarta bönor och bananer
Foto: TV4

Den här grillade kötträtten serveras på en bädd av svarta bönor som tillbehör till köttet. Kokbanan är en annan viktig ingrediens.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 välhängda biffar, à 200 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 kokbananer
  • 3 msk neutral olja

Sås:

  • 20 osaltat smör
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • Bönor:
  • 500 g kokta svarta bönor
  • salt
  • 2 msk osaltat smör
  • 4 tomater
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad piri piri
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Bönor: Skala och skiva löken, ansa och strimla paprikan och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp smöret till bönorna i en stekpanna och fräs lök, paprika och vitlök under omrörning på svag värme. Salta, tillsätt bönorna och håll det varmt.
  2. Sås: Skålla, skala och hacka tomaterna fint. Smält fettet i en stekpanna. Tillsätt tomater, lök och vitlök och låt det koka ihop i 5 minuter. Rör ner den hackade chilin och de övriga kryddorna. Koka i ytterligare 15 minuter.
  3. Skala bananerna och dela dem i 4 delar på längden. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bananerna ca 5 minuter i oljan, vänd dem efter halva tiden. Låt grillkolet brinna tills du har en jämn, grå glödbädd och grilla därefter köttet, 2 minuter på varje sida för rött kött eller 4 minuter för välstekt. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept