I samarbete med Scan

Biff med rödlöksmarmelad, ädelost och rostad sparrispotatis

30 m
4
Biff med rödlöksmarmelad, ädelost och rostad sparrispotatis
30 m
4

Du behöver

  • 600 g Scan gourmet ryggbiff
  • 2-3 msk olivolja
  • 700 g sparrispotatis, tvättad och delad
  • 5 rödlökar, strimlade
  • 1 msk smör
  • 1 dl flytande honung
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 70 g krämig ädelost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll oljan i en långpanna och bred ut potatisen. Rosta den i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills den får fin färg.
  2. Mjukstek löken i smöret i en vid panna utan att den tar färg. Rör i honung, vinäger och salt. Låt det sjuda utan lock i ca 10 minuter till en simmig konsistens. Ta kastrullen från värmen. Smula i osten utan att röra om.
  3. Stek biffarna i lite matfett på näst högsta värme ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lyft ur biffarna och koka ur pannan med lite vatten eller rött vin och vispa ner en klick smör.
  4. Servera biffarna med sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn. Bjud gärna lätt kokta grönsaker eller en sallad till.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept