Biff med lök

Biff med lök
Foto: TV4

Har du killmiddag på gång? Då är biff med lök det perfekta valet. Okomplicerat och gott. Inget tjafs eller konstig mat. Bara kött och potatis. Precis det man längtar efter ibland.

10 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor utskuren biff
  • 6 medelstora gula lökar
  • 4 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl köttbuljong

Till servering:

  • råstekt, tärnad potatis
  • persilja

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i hela, inte alltför tunna, ringar. Låt 1 msk smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek löken på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig, ljusbrun, nätt och jämt genomstekt och har spänsten kvar. Vänd ner 1 tsk salt och lägg över löken i en skål.
  2. Platta ut biffarna lätt med knytnäven eller flatsidan av en kniv. Inte med något taggigt föremål. Salta och tag några tag med vitpepparkvarn över biffarna. Låt 2 msk smör bli riktigt brunt i het stekpanna. Bryn biffarna ca 1 minut på varje sida om du vill ha dem rosa, ca 1 1/2 minut om du vill ha dem genomstekta. Lägg upp biffarna på serveringsfat eller på fyra tallrikar. Slå bort det brända smöret.
  3. Låt ytterligare 1 msk smör bli gyllenbrunt på medelvärme. Lägg i löken och låt den bli genomvarm. Häll på vatten och låt blandningen puttra några ögonblick. Häll lökskyn över biffarna. Servera med stekt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept