Biff med linser och palsternacka

Biff med linser och palsternacka
Foto: TV4

Utskuren biff finns ofta till bra pris, och vad passar bättre som fredagsrätt? Här får den sällskap av linser och palsternacka.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g utskuren biff
  • 100 g gröna linser
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl köttbuljong
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj linserna, koka upp tredubbel mängd vatten och sjud linserna på svag värme under lock i 15 min. Häll av vattnet.
  2. Skala palsternackorna och skär dem i klyftor, koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skär biffen i strimlor och bryn dem i smör till vacker färg, krydda med salt och peppar. Bryn även palsternackorna.
  3. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs utan det att bryna och lägg i linserna, rör om väl och häll sedan på köttbuljong. Låt koka upp, lägg i biff och palsternackor och låt allt bli genomvarmt före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept