Biff med fryst örtsmör och rostade morötter

1 h 15 m
4
Biff med fryst örtsmör och rostade morötter
Foto: TV4
Från Mitt kök

Vitlöksdoftande biff smaksatt med rivet örtsmör. Serveras med timjandoftade morötter och gul lök.

16 oktober 2015
Visa mer
1 h 15 m
4

Du behöver

Biff

  • 600 g marmorerad biff med kappa
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe timjan
  • salt
  • peppar
  • 1 dl kalvfond, utblandad
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Fryst örtsmör

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 20 g babyspenat
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 20 g bladpersilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk cayennepeppar

Rostade morötter

  • 600 g morötter
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 knippe timjan
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Örtsmör
    Kör allt i matberedare. Smaka av med salt.
  3. Plasta småformar och frys cirka 1 timme eller mer.
  4. Riv över köttet vid servering.
  5. Biff
    Salta och peppra köttet på båda sidor. Stek i olja och smör. Lägg i vitlök och timjan. Stek ca 2-3 minuter på varje sida.
  6. Lägg över i en form och låt vila.
  7. Koka upp kalvfonden i stekpanna så får man lite god sky.
  8. Rostade morötter
    Dela morötterna i mindre bitar. Halvera lökarna och lägg allt på en plåt med krossad vitlök och timjan. Blanda med salt och olivolja.
  9. Rosta på 225 grader i ca 30 minuter. Rör om under tiden.
  10. Garnera med smörgåskrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept