Biff med flamberad grönpepparsås och rostad jordärtskocka

koket.se
Biff med flamberad grönpepparsås och rostade jordärtskockor
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Biff med flamberad grönpepparsås och rostad jordärtskocka

20 ingredienser

ca 45 m

En saftig biff som blir riktigt festlig med flamberad grönpepparsås och ugnsrostade jordärtskockor.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rostade jordärtskockor

  • 600 g jordärtskocka
  • olivolja
  • salt

biff

  • 600 g biff (hel bid med fettkappa)
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • smör

Grönpepparssås

  • 2 msk smör
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 3 msk grönpeppar, torkad
  • 3 msk cognac
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde

Rå skocka

  • 300 g jordärtskocka
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 dl babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • salt

Garnering

  • 1 ask krasse

Gör så här

Rostade jordärtskockor

  1. Blanda skockorna med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter tills dom är genommjuka.

Biff

  1. Salta och peppra biffen, bryn i smör och olja ca 2-3 minuter på varje sida. Ta ur biffen och fortsätt göra såsen i samma panna.

Grönpepparsås

  1. Bryn smöret och lägg i lök och grönpeppar. Slå på konjak och flambera. Gå i med dijonsenap och grädde. Låt koka ihop till bra konsistens och smaka ev av med mer grönpeppar och salt.

Rå skocka

  1. Skiva skockan tunt. Lägg i kallvatten. Blanda upp med citron och spenat innan servering och smaka av med salt.
  2. Garnera med smörgåskrasse.