Biff med café de paris-smör och krassepotatis

koket.se
Biff med café de paris-smör och krassepotatis
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Biff med café de paris-smör och krassepotatis

23 ingredienser

45 m

Lyxig helgrätt med hemgjord kryddsmör, stekt entrecôte, smörslungad färskpotatis och nykokta haricots verts.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor hängmörad entrecôte (välmarmorerad)

Café de Paris-smör

  • 500 g smör, rumstempererat
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 1 schalottenlök, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 citron, zest och pressad saft (ekologisk)
  • 2 msk worcestersås
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 0,5 msk färsk dragon, hackad
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 krm curry
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • rejält med svartpeppar

potatis

  • 800 g färskpotatis (små)
  • 2 msk smör
  • 1 knippe gräslök
  • salt
  • peppar

Servering

  • 250 g haricots verts

Gör så här

  1. Vispa smöret med elvisp tills det är fluffigt. Lägg alla ingredienser till Café de Paris förutom smör i en mixer. Kör till en slät massa. Rör försiktigt ner i det fluffiga smöret. Smaka av med salt. Låt smöret vila i kylen.
  2. Koka potatis, häll av vattnet och låt ånga av. Finhacka gräslök. Lägg i smör i kastrullen, låt smälta. Lägg i gräslök och skaka runt kastrullen till all potatis är täckt med smör och gräslök.
  3. Koka haricot verts i 3 minuter. Häll av.
  4. Salta och peppra köttet, stek ca 2-3 minuter per sida.
  5. Klicka på café de paris-smör på det varma köttet och låt smälta. Servera genast med potatis och haricot verts.