Biff Greta på ryggbiff

Biff Greta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biff Greta på ryggbiff

15 ingredienser

Biff Greta är en variant av klassikern Biff Rydberg. Den kryddas med fransk senap och serveras med en stark och välsmakande skysås.

Ingredienser

portioner
  • 500 g ryggbiff
  • 1 kg fast potatis
  • 1 gul lök
  • 4 äggulor
  • 3 msk dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i
  • 1 kruka färsk persilja

Sky:

  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vatten, kallt
  • 3,5 dl köttbuljong
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar och stek den gyllenbrun i smör, lägg inte för mycket åt gången i pannan, stek hellre i omgångar. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och hacka löken och tärna biffen. Blanda biff och lök med äggulorna och senapen. Hetta upp en stor stekpanna och fräs smöret gyllenbrunt, lägg i blandningen och stek på hög värme. Krydda med salt och peppar. Skaka fram blandningen till ena sidan i pannan när den börjar stelna, forma till en rulle och stek andra sidan.
  3. Hacka persiljan. Skaka samman vetemjöl, vatten och buljong i en redningsbägare, häll det i en kastrull och koka upp. Krydda med soja, salt och peppar och låt sjuda på svag värme i 5 minuter. Lägg upp potatisen och biffen i var sin ände på varmt serveringsfat och servera med skysåsen och hackad persilja.