Gazpacho med en twist med ett rostat fläskstycke och krutonger

Gazpacho med en twist med ett rostat fläskstycke och krutonger
Foto: Tv4

Gazpacho med en twist med ett rostat fläskstycke och krutonger

Av: Berno Hjälmrud

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

En klassisk spansk soppa som serveras kall.

Välkomstdrinken
En granita gjord på äppelmust alt juice samt sockerlag som har kokats med skivad ingefära. Ju längre, desto starkare. Kanel samt lime för att balansera det söta. En sockerhalt på runt 14% är att rekommendera. Ställ i frysen och rör/skrapa med sked så att den inte fryser var 30 min.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l tomatjuice
  • gurka
  • paprika
  • gul lök
  • stjälkselleri
  • vitlök
  • olivolja
  • vinäger (efter smak)
  • tabasco
  • fläskstycke
  • rökt sidfläsk
  • honung, för glasering

Gör så här

  1. Mixa allt till en slät soppa. Serveras kall och med isbitar i om det är en väldigt varm dag samt krutonger.
  2. Till det får gästerna ett träspett med en lång 1 cm bred bit rimmat och rökt sidfläsk, glaserat med honung. Fläsket är rostat i ugnen på 110 grader vilket tar rätt lång tid om man vill att fettet ska smälta och köttet bli knaprigt.