Het, grillad fruktsallad på en körsbärs- och chili-spegel

Het, grillad fruktsallad på en körsbärs- och chili-spegel
Foto: Tv4

Het, grillad fruktsallad på en körsbärs- och chili-spegel

Av: Berno Hjälmrud

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Serveras med vaniljglass. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk smör
  • 1 msk brunt farinsocker
  • ingefära
  • torkad chilifrukt
  • ananas
  • banan
  • 1 granatäpple

Kryddsmör

  • smör
  • strösocker
  • malen kanel
  • ingefära

Saftsås

  • körsbär
  • torkad chilifrukt
  • glass

Gör så här

  1. Enklaste sättet att göra fruktsalladen är att woka den. Börja med en 1 msk smör och 1 msk brun farin och när det smält, i med frukten och woka snabbt. Blanda upp frukten med strimlad ingefära samt torkad chili och undvik frukt som lätt blir geggig, ananas är ett måste (även banan även om den lätt blir mjuk).servera med glass som får svalka hettan. Dekorera med granatäpplekärnor.
  2. För att slippa gegget tänker jag göra fruktspett som jag grillar med ett kryddsmör bestående av smör socker, kaneloch ingefära på toppen. Och en varm saftsås, på körsbär, smaksatt med torkad chili (bra för immunförsvaret) till.