Ädelfiskens giftermål

Ädelfiskens giftermål
Foto: TV4

Ädelfiskens giftermål – öringmousse på rökt öring, crème fraiche, lime, chili. Ceviche på lax med mango, koriander, gurka. Serveras på salladsblad och förenas genom limecoulis.


 Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


11 september 2012
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken

Du behöver

Öringsmousse

  • 300 g rökt öring
  • 100 g naturell färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk finhackad chili
  • 1 tsk salt
  • Nymald peppar
  • Limeskivor
  • Persilja
  • Sallad

Laxceviche

  • 0,5 kg tärnad laxfilé (fryst i ett dygn)
  • Saft från 2-3 st lime
  • 0,5 st finhackad gurka
  • 1 st finhackad röd chili (utan frön)
  • 1 st finhackad mango
  • 2 st finhackad vårlök
  • 1 bunt koriander, finhackad

Limecoulis

  • 1 st purjolök, skivad
  • 1 st grön paprika, tärnad
  • 1 dl vatten
  • 2 msk limesaft
  • 1 msk rivet limeskal
  • 2 msk dill
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk grädde
  • 1 msk socker
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Öringsmousse
    Mixa allt till en krämig puré, lägg det i en spritspåse och spritsa rosor på ett salladsblad. Garnera med persilja och en limeskiva.
  2. Laxceviche
    Låt alla ingredienserna marineras tillsammans i minst en halvtimme. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg cevichen på ett salladsblad och servera med toast.
  3. Limecoulis
    Förväll purjolöken och paprikan i ca 5 minuter, sila bort det mest av kokvattnet men spara lite. Kör alla ingredienserna i mixern tills det blivit en len kräm, tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept