Bergtungafilé med musselragu och råstekt broccoli

30 m
4
Från Nyhetsmorgon

Panerad bergtunga serveras med gräddstuvade musslor. råstekt broccoli och forellrom. Lyxigt och gott!

15 november 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Panerad fisk

  • 600 g bergtungafilé eller 2 hela fiskar
  • vetemjöl
  • salt
  • smör

Musselstuvning

  • 1 nät blåmusslor eller alternativa musslor
  • 1 schalottenlök
  • bladpersilja och/eller annan färsk ört, hackad
  • 1,5 dl vitt vin
  • 3 dl grädde

Råstekt broccoli

  • 1 stort huvud broccoli
  • vitlök
  • chili
  • olja

Servering

  • 50 g forellrom eller annan röd kaviar

Gör så här

  1. Filea fiskarna.
  2. Rensa och koka musslorna tillsammans med vin och hackad lök (spar fonden).
  3. Koka ihop fond och grädde.
  4. Rensa de flesta musslorna, spar några med skal för garnering.
  5. Stek broccoli i olja tillsammans med lite vitlök och chili.
  6. Stuva ihop musslor och hackade örter med den ihopkokta såsen.
  7. Vänd fisken i mjöl, stek i smör och salta efter smak.
  8. Servera med stuvningen och broccoli. Toppa med rom och musslor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept