Bentobox med tre små rätter
- Tartar på wagyubiff med japansk dressing, friterad lotusrot och misomajonäs
- Dashi- och shitakebuljong med sobanudlar, enokisvamp och gingershoot
- Tonfisksashimi med sesam- och yuzudressing, rättika och gurksallad, avokadocrème och forellrom.
Ingredienser
Wagyubiff
- 2 wagyubiffar
- 1 msk matolja
dressing
- 3 msk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- 2 msk mirin
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 msk yuzu, rivet skal (eller juice)
Lotusrotchips
- 4 tunna skivor lotusrot
- 6 dl frityrolja
Misomajonnäs
- 2 äggulor
- 1 msk risvinäger
- 2 msk vit misopasta
- 3 dl matolja
- salt
- peppar
Dashi (japansk buljong)
- 1 l vatten
- 10 g kombu, alger
- 30 g bonitoflingor
- 50 g torkad shiitakesvamp
- 2 msk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- salt
- peppar
- 1 knippe sobanudlar
- 50 g enokisvamp
- 0,5 ev gingershoot (finns ej i sverige)
- 0,5 grön chilifrukt
- salladslök
Tonfisk
- tonfisksashimi, tunt skivad
Dressing med sesam
- 3 msk japansk soja
- 2 msk mirin
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk yuzujuice
- 1 yuzufrukt, rivet skal från
Rättiks- och gurksallad
- 200 g rosa rättika
- 4 små gurkor
Avokadocreme
- 2 avokador
- 1 tsk färsk wasabi
- 2 msk mirin
- salt
- peppar