Benjamins klassiska tiramisu

30 m + tid i kyl
4
Benjamins klassiska tiramisu
Foto: TV4

En klassisk italiensk tiramisu går alltid hem!

Dryck: Grappa och Espresso

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 juni 2016
Visa mer
30 m + tid i kyl
4

Du behöver

  • 2 espressoshots
  • 1 pkt savoiardikex
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 40 g strösocker
  • 400 g mascarpone
  • 2 tsk kakaopulver
  • 2 dl konjak

Gör så här

  1. Blanda kaffet med 1 dl konjak i en skål. Doppa kexen i vätskan så att de blir fuktiga men inte blöta. Lägg ett lager kex i en fyrkantig glasform.
  2. Separera ägget. Vispa äggulan med sockret tills det är ljust. Tillsätt konjaken som är kvar tillsammans med mascarponen och rör ihop.
  3. Vispa äggvitan och lägg i den i mascarponekrämen.
  4. Bre ut krämen över de fuktiga kexen och gör två lager med kex varvat med kräm. Låt stå i kyl över natten och servera sedan till en kopp espresso!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept