Ugnsstekt röding med mandelpotatis

Bengt Sjöström

Ugnsstekt röding med mandelpotatis

6 ingredienser

25 min

En riktigt enkel vardagsrätt som blir klar på mindre än en halvtimme.

Ingredienser

portioner
  • 4 portionsfiléer röding
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 700 g mandelpotatis
  • 1 knippe dill
  • 50 g smör (eller margarin)

Gör så här

  1. Borsta och koka potatisen försiktigt i lättsaltat vatten tills de är lagom mjuka. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsplåt och lägg rödingsfiléerna med skinnsidan uppåt. Salta och peppra. Baka i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Finhacka dillen. Bryn smöret i en kastrull och lägg i dillen.
  4. Servera rödingen med det dillbrynta smöret, potatisen och kokta grönsaker, till exempel sockerärtor.