Hummerrimmad torsk

Du behöver

  • 4x 50g färsk torsk
  • 2 st svenska humrar a ca 450g/st
  • 8 st havskräftor, färska
  • 16 st räkor, färska
  • 3 st gulbetor

Till hummern

  • 2,5 l vatten
  • 0,75 dl salt
  • 1 msk dillfrön

Gör så här

  1. Koka hummer.Blanda och koka upp vatten, salt och dillfrön.
  2. Ta av gummibanden från hummern och lägg ned hummern i det kokande vattnet.
  3. Låt det så snabbt som möjligt koka upp igen och därefter sjuda i ytterliggare 6 -8 minuter.
  4. Kyl av så snabbt som möjligt.
  5. Låt den gärna ligga ett dygn i spadet för att ta åt sig av salt och dillsmaken.
  6. Havskräftor
    Använd samma lag.
  7. Koka upp vattnet, lägg i kräftorna och då det kokar upp igen, drag av och låt svalna i vattnet.
  8. Kyl av.
  9. Gulbetor
    Skala och tärna ned.
  10. Fräs i lite matolja utan att det tar färg.
  11. Slå över vatten eller en god kycklingbuljong, smaka av med salt, peppar och socker.
  12. Koka till det blir mjukt.
  13. Lyft upp gulbeta och lägg den i en mixer.
  14. Mixa och späd med kokspadet tills det är en slät kräm, smaka av igen.
  15. Hummerkokt torsk.
    Skär torsken i cm tjocka tärningar.
  16. Slå på spadet som hummern kokat i medan det fortfarande är varmt.
  17. Då det svalnat, lyft ur och servera.
  18. Arrangera vackert på en tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept