Grillad sej med rödbetor, sparris, kronärtskocka och skaldjurssmör

4

Du behöver

  • 4 portionsfiléer sej
  • 1 knippe rödbetor
  • 12 potatisar
  • 12 sparrisar
  • 4 inlagda kronärtskockor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 dl färska musslor, kokta
  • 4 kokta havskräftor
  • smör
  • färska örter, t ex basilika, salvia, dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär bort pinnbenen på filén. Salta och peppra. Rulla ihop filéerna och sätt dessa i en portionssuffléform. Låt stå i kylen över natten.
  2. Dela och förkoka potatisen och rödbetorna. Koka även den skalade sparrisen lätt. Dela paprikorna.
  3. Ta ur sejrullarna ur formen. Sätt ett spett igenom fisken och pensla med olja.
  4. Lägg grillkolet runt t ex en folieform så att grillen inte blir så varm i mitten av gallret. Sätt fiskrullarna mitt på gallret. Lägg på locket. På detta sätt får du en ugnseffekt i grillen.
  5. Låt fisken ligga i grillen ca 10 min.
  6. Pensla grönsakerna med lite olja. Lägg på potatisen och rödbetorna. Lägg på paprikan och sparrisen när det är dags att vända potatisen och rödbetorna. Låt gå ytterliggare ca 5 min. Lägg på kronärtskockorna precis innan servering.
  7. Hacka ned färska örter. Ta fiskrullarna från grillen och rulla i örterna.
  8. Servera fisken och grönsakerna med rumsvarmt smör som blandats med finhackade skaldjur, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept