Grillad hälleflundra med keso och färska skaldjur

4

Du behöver

  • 600 g färsk hälleflundra
  • 1 burk keso
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 dl färska musslor
  • 4 kokta havskräftor
  • 1 knippe gräslök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 chili
  • salt och peppar
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skinna och dela hälleflundran i 4 lika delar. Pensla delarna med matolja och lägg på grillen.
  2. Häll musslorna i en gryta. Värm på. Låt musslorna gå tills de öppnat sig. De som inte öppnar sig slängs.
  3. Skala kräftorna och ta fram stjärtarna. Skär ned kräftor, räkor och musslor.
  4. Tärna paprikan fint, skär gräslöken fint och tärna chilin fint. Blanda detta med keson och skaldjuren. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd och grilla hällflundran gyllene runt om.
  6. Lägg skaldjurskeson på en tallrik och hälleflundran ovanpå. Droppa lite olivolja runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept