Grillspett på fläsk, fisk och kyckling med grillbakad potatis

4

Du behöver

  • 4 urbenade kycklinglår
  • 200 g fläskytterfilé
  • 100 g laxfilé
  • 100 g marulkfilé
  • 2 bakpotatisar
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 dl fetaost

Glaze 1:

  • 0,5 dl matolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl färska örter
  • 0,5 citron, saften

Glaze 2:

  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl sweetchili (färdig i flaska)
  • 0,5 dl kinesisk soja

Glaze 3:

  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Skär kyckling, fläsk och fisk i lagom bitar. Trä upp ingredienserna på varsitt spett, varva fisken på samma spett.
  2. Sätt bakpotatisen på grillen under lock. De ska inte ligga där det är för mycket direktvärme från kolen. De tar ca 30 min innan de är färdiga.
  3. Lägg spetten på grillen, men lägg kycklingen någon min före fläskspettet och vänta ytterliggare någon min innan fiskspettet åker på.
  4. Pensla på glazen precis innan servering.
  5. Dela och kärna ur avokadon. Skala och dela löken. Tärna avokado och blanda med fetaost, tomater och löken. Salta och peppra samt droppa på lite olivolja.
  6. Glaze 1:
  7. Häll alla ingredienser i en mixer, sila av och pensla på fiskspettet.
  8. Glaze 2:
  9. Blanda alla ingredienser i en skål och pensla på fläskspettet.
  10. Glaze 3:
  11. Häll alla ingredienser i en mixer, sila av och pensla på kycklingspettet.
  12. Servera spetten med salladen och potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept