Skaldjurssallad med cognacsdressing

20 min
4
Skaldjurssallad med cognacsdressing
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En fräsch sallad med färska skaldjur som toppas med en spännande cognacsdressing!

29 september 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 12 st kokta skalade havskräftor
  • 100 g skalade räkor
  • 1 dl kokta plockade blåmusslor
  • 1 st kokt skalad hummer ev
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk cognac
  • 1 msk skaldjursfond ev
  • salt
  • peppar
  • 1 l sköljd, riven blandsallad
  • 0,5 dl vinaigrette till att dressa salladen med

Gör så här

  1. Skala räkorna och havskräftorna och plocka blåmusslorna.
  2. Blanda majonnäs med yoghurt och cognac. Smaka av med salt och peppar. Dressa salladen med vinaigrette och salta och peppra. Arrangera vackert med skaldjuren i små skålar eller på tallrikar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept