Tomatbräserad kyckling

4

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 st morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olja
  • 0,5 st citron, pressad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk socker
  • vetemjöl att panera kycklingklubborna i
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna grönsakerna, hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna, lök och vitlök i lite olja utan att det tar färg. Tillsätt resterande ingredienser. Vänd kycklingklubborna i mjöl och stek dem gyllenbruna, salta och peppra.
  2. Lägg kycklingklubborna i kastrullen och låt dem sakta koka med tills de är färdiga.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept