Stekt biff med ädelost och valnötsvinaigrette

4

Du behöver

  • 4 st biffar à 175 g
  • 1 hg ädelost
  • 8 st kokta kalla potatisar
  • 2 st salladslökar
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl matolja
  • 2 st salladshuvuden
  • salt och peppar
  • smör eller margarin

Gör så här

  1. Stek biffarna gyllenbruna i smör eller margarin ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
  2. Lägg valnötterna på en ugnsplåt och skvätt lite vatten på, salta och blanda runt. Baka sedan i 150° ca 20 minuter. Hacka de rostade nötterna fint.
  3. Klyfta potatisen och strimla salladslöken fint. Blanda olja, vinäger och de hackade/rostade nötterna. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman salladslök, potatis och dressing.
  4. Lägg upp den rensade salladen, biffen och osten fint på en tallrik. Häll över dressingen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept