Honungsglaserad fläskkarré med spenatsallad

4

Du behöver

  • 4 portioner pasta
  • 1 msk olja
  • 1 dl riven ost, t ex parmesan

Chilidressing:

  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 2 msk sweet chilisauce

Spenatsallad:

  • 1 knippe färsk spenat
  • 0,5 st röd lök
  • matolja
  • rödvinsvinäger
  • salt, peppar
  • 4 st fläskkarréskivor à 150 g
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Tillsätt olja i kokvattnet. Häll av vattnet. Rör ner rivna osten.
  2. Chilidressing: Blanda honung, soja och chili till dressingen.
  3. Spenatsallad: Plocka av spenatbladen och skölj dem väl. Skala och skiva rödlöken. Vänd ner den i spenaten. Droppa över några droppar olja och vinäger. Salta och peppra.
  4. Stek fläskkarréskivorna gyllenbruna på båda sidor. Salta och peppra. Stryk på ett tunt lager chilidressing ovanpå fläskkarréskivorna när de vänts i pannan.
  5. Arrangera vackert på tallrik med pasta i botten, karré på och överst sallad. Droppa chilidressing runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept