Stekt saltsill med stuvad lök

4

Du behöver

  • 2 st röda lökar
  • 2 st gula lökar
  • 0,5 st purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk socker
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 4 st urvattnade saltsillfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • nykokt potatis till servering

Gör så här

  1. Skala, ansa och skiva de röda och gula lökarna. Dela, skölj och strimla purjolöken. Bryn röd och gul lök i matfett i en stekpanna. Tillsätt purjolök och socker när de röda och gula lökarna börjar få färg.
  2. Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med mjölk och smaksätt med salt och peppar. Låt koka på svag värme 5-10 min. Rör ner löken i såsen.
  3. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det. Lägg vetemjöl och ströbröd på olika tallrikar. Vänd sillfiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg och därefter i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun i matfett i en stekpanna.
  4. Fördela stuvningen på tallrikar och lägg fisken i den. Servera kokt potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept