Stekt bergtunga med örtsallad och färsk pasta

4

Du behöver

  • 4 st portionsbergtungor, filéade
  • 600 g färsk pasta
  • 2 krukor färska örter, t ex vattenkrasse och basilika
  • 1 dl vetemjöl
  • smör eller margarin
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 st morot
  • 0,25 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Lägg ihop filéerna till hela fiskar igen och vänd dessa i mjöl. Stek dem gyllenbruna på båda sidor. Salta och peppra.
  2. Skala och strimla moroten, skölj och strimla ned purjolöken. Koka upp vatten till pastan och salta det. Lägg i pastan, morots- och purjolöksstrimlorna, låt detta koka klart och häll av vattnet.
  3. Blanda olja och vinäger. Kör i mixer med lite av örterna, vitlöken samt salt och peppar.
  4. Plocka örterna och blanda dessa till en liten sallad och arrangera sedan allt på tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept