Potatisbakad kungsflundra

4

Du behöver

  • 4 st kungsflundror à 160 g
  • 1 kg potatis
  • 2 msk matolja
  • 2 st äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 st purjolök
  • 1 Nät musslor
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka den skalade potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet när potatisen är mjuk och låt ånga av lite. Pressa potatisen och häll i olja, äggulor och lite av vätskan. Salta och peppra. Om moset är lite för hårt - häll i resten av vätskan.
  2. Vik ihop varje fiskfilé så att en fyrkant bildas. Spritsa sedan på moset med en vågformad rörelse tills hela filén är täckt. Baka i ugn 225° i ca 20 minuter. Önskas mer färg, slå på grillelementet.
  3. Lägg musslorna i en kastrull och lägg på locket, sätt på värmen och låt kastrullen stå kvar tills musslorna öppnat sig. Plocka ur dem ur skalen.
  4. Smält smöret, rör ner mjölet och under omrörning mjölken, detta kokas sakta i ca 10 minuter. Salta och peppra. Tärna ned paprikan och purjolöken fint och vänd ned detta med musslorna i stuvningen. Arrangera vackert på en tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept