One side lax med potatis- och vitlökssallad

4

Du behöver

  • 2 msk matolja
  • 4 st fjällade laxskivor med skinn (à 175 g)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 1 dl riven ost, helst färskriven parmesan
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 huvud roman- eller isbergssallad
  • 4 st kokta skivade potatisar (300-400 g)
  • 1 msk kalvfond t ex Bong eller Knorr
  • 3 msk matolja

Gör så här

  1. Värm olja i en stekpanna. Lägg försiktigt ner laxskivorna med skinnsidan nedåt. Stek på medelvärme 15-20 minuter, utan att vända fisken.
  2. Hacka eller pressa vitlöken. Kör vitlök, kapris, riven ost, yoghurt och majonnäs ett par sekunder i en matberedare, eller hacka samman de fasta ingredienserna med kniv och blanda med yoghurt och majonnäs. Riv eller skär salladen i 3x3 cm stora bitar. Blanda försiktigt yoghurtblandningen med sallad och skivad potatis i en skål.
  3. Rör ihop matolja och fond. Lägg potatis- och vitlökssallad mitt på 4 tallrikar och droppa matolja och fond runt. Lägg laxen på salladen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept