Halstrad lax med citrussky

4

Du behöver

  • 4 bitar fjällad lax med skinn à 180 g
  • 2 st bakpotatisar

Citrussky:

  • 2 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl socker
  • 1 msk maizena
  • salt och peppar

Tzatziki:

  • 0,5 st gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till citrusskyn i en kastrull och koka upp under omrörning.
  2. Stek laxen i olja med den fjällade skinnsidan ned, i ca 4 min på medelhög värme. Salta och peppra, vänd och krydda även denna sida.
  3. Skiva den skalade potatisen i ca 5 mm tjocka skivor och stek dessa gyllene i olja. Salta och peppra.
  4. Tzatziki: Dela gurkan på längden, gröp ut kärnhuset med en sked. Riv gurkan grovt och salta sedan. Hacka den skalade vitlöken och blanda i yoghurten. Häll av den vätska som gurkan släppt ifrån sig och vänd ned gurkan i yoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept