Vitlöksgratinerade havskräftor

4

Du behöver

  • 1 kg stora havskräftor, ca 8 st
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st liten knippa dill
  • 2 st äggulor
  • 2 dl olja
  • 1 tsk fransk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg kräftorna med ryggen uppåt och stjärten utsträckt. Klyv dem med en vass kniv från huvudet mot stjärten. Ta bort magsäck och tarm. Knäck klorna. Lägg kräftorna i en ugnssäker form.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka dillen. Vispa upp äggulorna i en skål. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en fin stråle. Blanda i vitlöks- och dillhacket och smaka av med salt och peppar. Fördela såsen över kräftorna. Gratinera i 225°C, 10-15 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept