Confiterad äggula

Confiterad äggula
Foto: TV4
Bengt SjöströmEdin Dzemat
Bengt SjöströmEdin Dzemat

Confiterad äggula

9 ingredienser

Confiterad äggula med blomkålscremé, tryffel, krispigt kycklingskinn och örter.

Ingredienser

portioner

Confiterad äggula

  • 6 äggulor
  • olja

Blomkålscremé

  • 300 g plockad blomkål
  • 2 dl gräddmjölk
  • salt

Krispigt kycklingskinn

  • kycklingskinn
  • salt
  • vit tryffel
  • vilda örter

Gör så här

Confiterad äggula

  1. Placera äggulan i en kopp.
  2. Täck med olja och baka på 63 grader i 25 minuter.

Blomkålscremé

  1. Koka blomkålen i den lättsaltad gräddmjölk tills den är mjuk.
  2. Mixa sedan blomkålen med lite av kokvattnet i en blender (mixer).
  3. Passera.

Krispigt kycklingskinn

  1. Rimma kycklingskinnen med salt, låt rimma i 15 minuter.
  2. Lägg ut på plåt med smörpapper.
  3. Baka under press i ugnen på 160 grader tills de är krispiga.