Confiterad äggula

Confiterad äggula
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Confiterad äggula med blomkålscremé, tryffel, krispigt kycklingskinn och örter.

12 mars 2010
Visa mer
6

Du behöver

Confiterad äggula

  • 6 st äggulor
  • olja

Blomkålscremé

  • 300 g plockad blomkål
  • 2 dl gräddmjölk
  • salt

Krispigt kycklingskinn

  • kycklingskinn
  • salt
  • Vit tryffel
  • vilda örter

Gör så här

  1. Confiterad äggula
    Placera äggulan i en kopp.
  2. Täck med olja och baka på 63 grader i 25 minuter.
  3. Blomkålscremé
    Koka blomkålen i den lättsaltad gräddmjölk tills den är mjuk.
  4. Mixa sedan blomkålen med lite av kokvattnet i en blender (mixer).
  5. Passera.
  6. Krispigt kycklingskinn
    Rimma kycklingskinnen med salt, låt rimma i 15 minuter.
  7. Lägg ut på plåt med smörpapper.
  8. Baka under press i ugnen på 160 grader tills de är krispiga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept