Höstpäron

Du behöver

  • 4 st päron
  • 5 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st kanelstång
  • ¼ vanilstång
  • 1 st stjärnanis

Kolasmulor

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker

Fyllning

  • Philadelphiaost
  • farinsocker

Gör så här

  1. Ingas inkokta päronberedning
    Koka upp vattnet med alla ingredienser.
  2. Skala päronen, gröp ur kärnhuset.
  3. Ta bort skaftet. Skiva och lägg ner päronhalvorna i sockerlagen och låt sjuda tills de är mjuka, ca 10 minuter.
  4. Låt svalna innan locket sätts på.
  5. Förvara i frysen.
  6. Blanda lika delar fainsocker med färskost, typ Philadelphia.
  7. Fyll detta i mitten av päronet.
  8. Kolasmulor
    Sätt ugnen på 200-225 grader.
  9. Blanda vetemjöl och socker i en bunke.
  10. Dela smöret t i tärningar och finfördela det tillsammans med mjölet och sockret så att det blir till en grynig massa.
  11. Smula sedan mjölblandningen och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter till den är gyllene och smakar lite kola.
  12. Smula sönder då den svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept