Bengt Sjöströms elnakola

Julig kola som smakar underbart. Lätt att göra, gott att äta.

Droppa lite av kolasmeten i en kopp med kallt vatten. När kolan kan rullas till en kula mellan fingrarna är kolasmeten färdig. När temperaturen på kolasmeten är 120-125 grader, är kolasmeten klar.

19 december 2008

Du behöver

  • 4 dl grädde
  • 4 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 4 msk sirap
  • 4 msk smör

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
  2. Kokas ihop ingredienserna. Gör ett kulprov. När kolan är klar, drag av katrullen från värmen. Vispa smeten tills den är sval. Använd gärna elvisp, det går fortare.
  3. När sockerkristaller börjas bildas längst kanten på kastrullen, häll upp smeten på en smörad plåt.
  4. Jämna eventuellt till med slickepott. Bryt i bitar när kolan svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept