Vitlöksgrillad torsk med färsk spenat och örtdressing

4

Du behöver

  • 4 x 175 g torskrygg (alt sej)
  • 4 bakpotatisar
  • Salsa:
  • 1 röd paprika
  • 1 mango
  • 1 chili
  • 0,5 gurka
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe dill
  • koriander
  • 1 burk crème fraiche, alt majonnäs
  • 1 påse färsk spenat
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja

Gör så här

  1. Skiva bakpotatisen i cm-tjocka skivor. Pensla med olja och färska örter,
  2. Baka i ugn på 175 grader tills det mjuknat. Salta och peppra.
  3. Mixa skalad vitlök med olja. Pensla på torsken och lägg på grill,
  4. Stäng lock (alt stoppa i ugn på 150 grader). Salta och peppra.
  5. Skala paprika, mango och gurka. Kärna ur chilin och paprika. Skär ned
  6. Allt i små fina tärningar. Chilin extra fint. Smaka av med salt.
  7. Finhacka örterna och blanda med crème fraichen. Krydda med salt och
  8. Peppar.
  9. Plocka och skölj spenaten och fräs den så det mjuknar något i varm
  10. Panna med smör.
  11. Fördela spenaten på tallrikarna, lägg upp salsan, örtcremen, potatisen
  12. Och till sist fisken.
  13. Stick i fisken, t ex med tandpetare, tar det stopp är den rå, går den
  14. Igenom är den färdig. Precis som potatis.
  15. Droppa ev örtolja över (färska örter utblandade i olja).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept